Hökensås

Hej på er!

I helgen så har vi varit med husvagnen till Hökensås. Vi hade det jätteskönt och bra väder. Det enda som saknades var fiskelyckan. De små retliga fiskarna plaskade lite runt omkring så vi fick i alla fall se dem.

Jag tror det måste varit något fel på maten Jan använde på kroken. Nästa gång får han kolla upp lite bättre vad de gillar för delikatesser.

Jag passade på att plocka lite lingon och så tog jag ju en himla massa kort som vanligt. Konstigt - jag kan liksom inte behärska mig.

Ni kommer att få se dem på hemsidan www.lillbeth.se vartefter jag hinner lägga ut dem. Hade ju hoppats på att ni skulle kunna fått sett dem direkt i helgen. Datorn hade jag naturligtvis med mig men det känns som man är i urskogen när man är i Hökensås för Telenor har verkligen problem med uppkopplingen i det här området.

Kunde ringa ibland om man gick utanför husvagnen och riktade telefonen österut. Fantastiskt!

Men men bilderna finns ju kvar så håll utkik så kan ni snart få se dem.


Energi

Idag vet jag inte vad som hände när jag kom hem från jobbet. Jag hade superenergi.

Dagen började med regn så jag fick ta stadsbussen ner till stan för att åka vidare med Skövdebussen. Brukar ju cykla annars. Detta medför att när jag kommer hem med Skövdebussen vid 16.30-tiden så passar det inte så bra med stadsbussen så då brukar jag ta en promenad. Tar ju ca 30 min. Idag hade jag racerfart uppför backen och det var inte ens jobbigt. (Lyssnade samtidigt på Mari Jungstedts bok "Den döende Dandyn")

Sen när jag kom hem rensade jag trumpetsvampen jag fick av mamma och pappa igår och fick ideén att koka soppa på dem. Fick ett recept av Putti häromdagen med svamp, lök, dill, buljong och creme fraiche. Lät lite underligt med svamp och dill men jag tänkte att det skulle vara roligt att testa.
Den blev inte alls så dum om jag får säga det själv.

Hittade även ett recept på brödlimpor som jag bakade till soppan. Degen skulle inte jäsa utan bara köras i assistenten och sedan formas till 3 st limpor och in i kall ugn som sattes på 225 grader. Klara efter 35 min.
Gud vad smidigt. Dessutom blev de goda. Man skulle ha i kycklingkrydda och allroundkrydda.

Sen var det dags för matlådor tills imorgon. Stekte lite kyckling och tömde i en burk sötsur sås i och lät det puttra på en stund medans riset kokade.

Nu sitter jag här i soffan och väntar på den nya TVserien som börjar idag. "Bron"

Tycker jag gjort mig förtjänt av en liten lugn soffstund.

Hoppas ni har det bra.


Fotboll

Nu har det varit mycket fotboll igen men säsongen börjar gå mot sitt slut.

Mariestads Bois FF:s a-lag är klara för fortsättning i div 2 nästa år men för b-laget (dff) är det tuffare. De har en match kvar och den behöver de vinna eller åtminstone spela oavgjort för skulle Hörnebo vinna sin sista match så går de om och då hamnar Bois under strecket och får spela div 4 nästa år. Skulle inte vara bra.

Imorgon är det i alla fall semifinal i DM och då ställs de på hårt prov mot division 1 laget Sil.

Här kommer mina favoritspelare in action. Man lyckas nästan alltid få någon galen bild på dem.

Får jag presentera tjejerna i röda dräkter Anna och Madde!!!  (Madde som för ovanlighetens skull spelade ute idag. Annars brukar hon ju vakta målet)




Kossor

Oj - Ursäkta Anna

Jag tänkte bara att kossor är mysiga och att vi pratade med flera stycken när vi var i Göteborg i somras. Men här är det visst bara en kossa - tror jag i alla fall.

Sitter här i soffan och har börjat titta igenom bilderna från i somras. Jag ligger visst lite efter men håll ut så ska ni nog få se vad vi haft för oss på semestern. Lite har ni ju redan fått sett på hemsidan - när vi var uppåt i landet och så.

Nu nalkas vintern, eller?  Jag köpte i alla fall en jättehärlig dunjacka igår. Jag hoppas på mycket snö igen så att jag kan få glädje av den (för den var dyr)

Soliga hösthälsningar


Mari Jungstedt

Nu har jag hakat upp mig på författaren Mari Jungstedts böcker.

Jag har lyssnat och faktiskt läst några böcker av henne i sommar. Tror att det är 9 böcker i den serie jag börjat med. Jag betar av den en efter en.

De utspelar sig på Gotland så vem vet det får kanske bli ett besök där så småningom och besöka platserna där hemskheterna händer.

Jag har bara varit på Gotland en gång förut och det var i början av 80-talet. Jag minns det tydligt. Vi skulle på cykelsemester. På vägen till Gotland passade vi på att övernatta en natt hos Tant moster Kerstin i Småland. Detta var den 14 juni. Jag frös på natten men tänkte inte så mycket på det förrän hon väckte oss och sade att det var snö ute. "Och det var inte så lite heller - säkert ca 10 cm"
Sen hade vi regn i stort sett hela veckan som vi cyklade och tältade på Gotland. Sån't väder har de säker inte haft varken tidigare eller senare.

Ni kan läsa mer om dem på min hemsida under CD-böcker om ni är intresserade.


Ryck upp dig .....

... sa jag till mig själv idag.

Det var nog säkert två veckor sedan jag joggade min runda och att kondition är en färskvara det är ju något som verkligen är sant.

Trots allt så kändes det ganska bra när jag slutfört min runda. Lite stretching och nu är man som en annan människa.

I morses fick jag för mig att det är höst och då är det dags att dricka frukt/bär smothies på morgonen. Idag blev det en med banan och svarta vinbär.

MUMS!

... och vilken energi man borde få.

Kanske får vänta någon dag innan det visar resultat ... men den som väntar på någon gott ....

Hej svejs på er


Regn, regn, regn

Idag var det ingen rolig eftermiddag. Jag som planerat en kväll i trädgården. Fick lite mersmak på det igår när det var så skönt.

Blev till att hålla sig inomhus istället. Gjorde något jag inte gjort på jättelänge så det var ju i och för sig kul.

Bakade brödkakor!  De blev jättefluffiga!

Hur ska det nu gå med min jakt på fjärilar. De är väl ändå inte ute i regnet.

Den här hittade jag hos Eva och Uffe i somras när vi var hemma hos dem i Småland.

Min vilda gissning är att det är en Nässelfjäril.


Skön höstdag!

Idag har det verkligen varit toppenväder.

Började dagen med att gräva i trädgården. Har ett land med i princip bara ogräs som nu ska förvandlas till gräsmatta istället. = att Jan får sköta om det eftersom det är han som klipper gräset - Smart va?

Det räckte med en förmiddags arbete i stekande sol så när Jan föreslog att vi skulle ta en tur till Torsö för att leta isättningsställe till kajaken så följde jag gärna med.

Ni hittar bilder från turen på min hemsida.

Vi hittade ett bra ställe så hoppas det blir fler sådana här sköna dagar så att han kan få provpaddla där ute. Det är på utsidan av Torsö mot Kalvö. Idag var ju inte kajaken med. Vi skulle ju bara reka lite.

Hoppas att ni också haft en skön helg.


Fjärilar

Hej!

Nu har jag fått en ny idé igen. De bara ploppar upp i min lilla hjärna.

Jag har nämligen börjat spara på foton från fjärilar. Bara sådana som jag tagit själv alltså. Kanske det inte är rätt årstid att börja för det är väl flest fjärilar på våren/sommaren kan jag tro men men.....

Men nu är det så att jag inte är särskilt påläst när det gäller fjärilar så jag kanske behöver er hjälp.

Den här fjärilen fotade jag i somras när vi var ute med båten och solade och badade på en klippa.

Kan det vara en Röd Amiral? Är det någon som vet säkert så kommentera gärna.
Jag tror i alla fall att det finns en liten möjlighet att den heter så.




RSS 2.0