Lussebullar

Idag har jag haft stora fejardagen.

Först handla och sen den traditionella förmiddagsfikan med mina föräldrar. De kikar alltid förbi på min lediga dag. Det är roligt. Sen var det dags för lunch. Idag lagade jag fläskkotletter, potatisgratäng och kantarellsås. Åsa o Johan var här och lunchade. Måste tömma lite i frysen så det blev att ta ut lite jordgubbar och göra jordgubbssylt. 4 burkar blev det. Drog sen igång med lussebullsbakning. Det gick i ett huj. I år gjorde jag snurrorna som jag har vit choklad i. De är bra för som sagt så går det ganska fort att göra dem.
Passade på att damma och dammsuga medans bullarna jäste. Hann t o m ut och matade fåglarna i trädgården. Jag kör lite skafferirensning och det gillar de små liven.
Efter jobbet kom Åsa tillbaks och då hade hon lille Bobo-busen med sig. Då var vi ju tvungna att fika lite och äta lite av de nybakade bullarna. Jag bakade egna till Bobo för han får inte äta chocklad. Det är farligt för fåglar.
Han var jätteförtjust i dem som ni ser på bilden nedan.
Sen putsade jag och Bobo några fönster så att vi kunde sätta upp lite adventsljusstakar och stjärnor. Jag har ju inte hunnit det tidigare. (Han är så duktig på att hjälpa till - Hmmm)
Sen var det dags för kvällsmat. Gjorde lite kebab i bröd. Det gick inte så bra för jag skar mig i fingret. Det gör ont än men matent gillade både Åsa, Bobo och Jan. Det var ju tur det. Bobo var mest förtjust i köttet.
Puh! Nu är det dags att lägga mig i soffan efter en "ledig" dag.

Godkväll!


Just hemkomna från Tyskland

Tänkte bara säga att vi är välbehållna från vår bussresa till Tyskland över helgen.

Kändes som om vi var jagade av stormen hela vägen hem men vi var nog steget före hela tiden. Visst blåste det jättemycket men inte storm som det varnades för hela tiden.

Vi har i alla fall haft några trevliga dagar i Tyskland. Bl a var vi till julmarknaden i Lübeck.

Ni kommer få bilder från turen men jag har inte hunnit ladda in dem än.

Aftonbladets varningar såg ut så här

LIVE: Takpannor i luften

Aftonbladet rapporterar från runt om i landet Ställ frågor direkt till reportrarna!

Full storm!

Stormen ställer till stora problem i trafiken – fler än 10 000 utan el Se läget för: Tåget Vägarna Färjor Elnätet Flyg. Inom kort: Vi sänder LIVE-TV från Höganäs.

LUFT

Räddningschef: Stanna inomhus


Husköp

Ja det är inte jag som köpt hus för jag har redan ett som jag är rätt nöjd med.

Det är Åsa och Johan som har hittat sitt "drömställe".
Det ligger på Södra vägen här i Mariestad. Mitt emellan deras arbetsplatser kan man säga. Jätteroligt.

Det blir dock en lång vinter eller lååååååååååååång som Åsa säger. Inflyttningen är inte förrän i maj.
Men det är ju en bra tid att flytta in och få egen trädgård. ca 2000 kvm tror jag det var. Blir bra motion att klippa det gräset.

Här kommer en liten karta så att ni kan lokalisera oss.


Blåmesar

I helgen hade vi mycket besök!

De flesta var fjäderfän i trädgården.

För första gången hade vi en hackspett framme och smakade på maten vi hade hängt ut.

Blåmesarna tyckte att det var mums mums.



Tittut!


Moraklockan

Jag har köpt en moraklocka.

Hi hi

Det är inte varje dag man får för sig att göra det. Jag var på jakt efter en hylla att ha i köket till mina favoritmuggar men det fanns ingen bra så då blev det en Moraklocka med hyllplan.

Så nu har jag en hylla att samla mina muggar i. Jag har inte så många än men jag fyller på då och då. Jag har bestämt att bara köpa muggen om jag verkligen gillar den direkt och helst ska det inte vara massproducerade.

Ding Dong


Pippi


Idag har jag rensat skafferiet lite grann.

Hittade lite mums mums till fåglarna i trädgården.

Gjorde i ordning ett litet nät med lite kex, mandlar, nötter mm
Perfekt att spara nät från frukter och grönsaker som man köper och fylla med lite eget mums mums.

Det tog inte lång tid innan det var fullt med talgoxar och blåmesar. Roligt!

En dag hängde jag ut en kokosnöt som var fylld med fågelmat. Den hade jag köpt färdig i affären. Dagen efter jag hängt ut den hittade Jan den på gräsmattan. Helt tom!

Konstigt! Kan ju inte vara småfåglarna som åtstadkommit detta. Undrar vem det var??

Här är två fåglar som jag hittade i Slottsskogen i Göteborg i somras.


Den mörka ängeln

Nu har jag lyssnat på den 6:e boken av Mari Jungstedt.

Känns som om jag börjar känna personerna i hennes böcker efter som det är samma poliser och reportrar som råkar ut för nya brott att bekämpa i varje bok.

Längtar till bussturen till jobbet imorgon för då ska jag börja lyssna på den 7:e. Sen har jag bara 2 st böcker kvar i serien.

Får se vilken författare jag väljer efter de här böckerna. Har ni något tips så skriv gärna till mig.

Igår firade vi Rigmor på hennes födelsedag. Vi var där och fikade lite på kvällen.

Nej nu får jag säga hej då för nu ska jag se vilka hästar som kan springa in några miljoner till mig på travet på lördag. Tror jag ska gå på namnen idag kanske.

Ha de bra


Hej igen!

Nu äntligen är jag tillbaks igen. Har varit lite mycket här i veckan så jag har inte riktigt hunnit med mitt skrivande.

I alla fall började veckan väldigt bra. I måndags var jag och kollade på Åsa och hennes kompis Martina när de hade bowlingmatch i Korpen. Åsa spelade jättebra och hade ingen serie under 170 poäng. De vann med 8-0 så det var jätteroligt.

Sen har jag ju min lilla pappa på KSS i Skövde. Han åkte in i lördags för han hade jätteont. I tisdags var jag och hälsade på honom. Först fick han en röntgen som inte visade något konstigt alls och i onsdags fick han en magnetröntgen. Den visade att han har diskbråck. Inte så roligt men i alla fall en lättnad att få reda på vad det är som är orsaken till smärtan.

Nu får han nog gå på sjukgymnastig. Bra tycker jag för då får han tillbaks lite muskler för nu är han ganska muskellös eller är det muskulös han är. Hmmm inte så lätt det där med ord med så olika betydelser.

I tisdags hade jag tjejträff här (Hör där Jan - alltså ingen kärringträff). Vi är 4 st kompisar från skoltiden som träffas ca 1 ggr/månad. Jättekul!

I onsdags var jag hos tandläkaren igen. Den här gången blev det bara en vanlig årlig kontroll och lite slipning på min provisoriska lagning eftersom den var för hög. Kunde ju inte få ihop tänderna på den andra sidan. Jag äter fortfarande mitt pencillin så han ville inte rota i den rotfyllda tanden. Spännande att se hur det är på lördag då är pencillinet slut. Jag är nästan lite nervös. Hoppas inte smärtan kommer tillbaks.

Jaha ja - Det känns som om det är fullt upp men nu vet ni i alla fall vad jag pysslat med sen sist.

Ha de bra!

Här kommer en liten favorit från i somras. Jag testade svartvitt foto med en färgklick. Kunde ju inte blivit bättre.



RSS 2.0