Yes - eller - Jas

Yes nu är jag här igen!

Det är roligt att man har ett jobb att gå till som man dessutom trivs med. Men ibland inkräktar jobbet lite mycket på ens fritid men nu är jag här igen och jag hoppas på att bli flitigare med min blogg nu.

I alla fall så fortsätter min fotokurs på tisdagar. Det är kul och intressant men ibland snurrar det i huvudet av bländare - slutare - skärpedjup - ja det finns hur mycket beteckningar som helst verkar det som.

I alla fall pratade vi om att det är svårt att hinna med att fota Jas-plan. Måste använda en kort slutartid på kameran för att hinna med. Kursledaren missade själv detta. Han tyckte han hamnade för långt ifrån osv...

Hoppla tänkte jag. Jag stod rätt placerad och fick faktiskt med planet på ett antal bilder - Hmmm ganska många när jag tänker efter. Lätt att bara knäppa nu när det inte kostar något att framkalla.

Här kommer i alla fall en bild   YES! ett Jas



Imorgon är det fotokurs igen

Det ska bli roligt.

Den här veckan har det varit fantastiskt väder några dagar. Utmärkt för fotografering. "Synd" att man har ett jobb som man måste gå till när man bara vill vara ute i naturen. Hösten är jättefin. Men jag hade i alla fall tur att det var fint i onsdags och en stund på söndagen.

Igår kväll försökte jag gå ut och ta kort på den fina himlen på kvällen men den liksom bara försvann för mig hela tiden. Den var ju så himla fin när jag kom i bilen. Förstår inte vart den tog vägen. Jag tog ju kameran direkt när jag kom hem och gav mig ut.

Bättre lycka nästa gång hoppas jag.


Kantarellpaj

Ikväll har vi ätit riktigt gott.

Kantareller och ädelost bl a. Riktiga favoriter tycker jag.

Här kommer receptet ifall ni tycker bilden ser lockande ut.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl, 125 gr smör, 2 msk vatten.
Bladas till en deg. Låt vila minst 30 min i kylen. Klä en form och grädda 10 min i 225 grader ca 10 min.

Fyllingen:
350 gr färska kantareller (jag tog dock djupfrysta) och 4 schalottenlökar fräses i 2 msk smör och hälls i pajskalet.

Blanda ihop 2 tsk timjan, 140 gr ädelost, 3 ägg, 2 dl grädde, 1/2 tsk salt och svartpeppar och häll över svampen. Grädda i ugn 225 grader 20-25 minuter.

Mumselimums!!!


Det lömska nätet

Hej på er!

Nu har jag lyssnat klart på boken Det lömska nätet. Den var bra. Det är en bok av Helene Tursten och handlar ju om Irene Huss.

Ni vet de där bra filmerna som de sänder på TV just nu. Igår missade jag dock programmet. :(

Fast jag var ju på annat roligt. Anna spelade fotboll i Trollhättan och nu är de klara för spel i division 2 nästa år. Hittills har de vunnit alla sina matcher (16 st) 2 st kvar innan säsongen är slut.

Efter matchen blev det lite festligheter och vi gick ut och åt på restaurangen Mamma Mia i Trollhättan.
Det var gott men det blev en sen hemkomst på söndagskvällen.
Bara att bita ihop idag. Var faktiskt trött i morses när klockan ringde. - Ja faktiskt så behövde den ringa idag. Jag som alltid är vaken före klockan annars.


Äntligen en villig modell till mitt porträttfotograferande

Sådär ja!

Nu har jag varit ute och letat modeller till min porträttfotografering.

Det är inte lätt ska jag säga men jag hittade i alla fall några som inte sprang ifrån mig när jag kom med kameran i högsta hugg.

Jag måste ju träna lite inför nästa kursdag.

Hej då!

Nu ska jag se på Doobidoo för det tycker jag är kul!


Fotokurs

Nu har jag och Åsa börjat en fotokurs. Vi har varit på vår första lektion.

Det verkade bra. Vi fick lite teori och sedan fick vi gå ut och fota lite. Idag var det porträtt som gällde.

Vi fick fota varandra i gruppen och det kändes lite konstigt i början men vi kom snart igång och sprang omkring med våra kameror och plåtade för fullt.

Jag fick väl några skapliga bilder men det är väl bäst att välja att visa en bild på Åsa. De andra kanske inte uppskattar att vara med på min blogg.

Klick klick!!


Mustang

Nu har jag varit lite dålig på bloggandet igen. Men det ska snart bli bättre. Det har varit lite mycket på jobbet nu så det är lite svårt att hinna med allt det här roliga.

Men i alla fall så var vi på Speed Art Design i helgen. Det var väldigt trevligt och bra väder.
Bilar - Båtar - Flygplan - Konst m m

Jan fick syn på några av sina favoritbilar. Här går han och drömmer om en Mustang.

Något för dig Åsa som sjunger Mustang Sally i ert lilla band. Blir det så att ni ska spela för Mustangcluben så kanske pappa köper sig en Mustang och går med i cluben har han sagt.

Vet inte om det är för att höra på dig eller om han bara helt enkelt skyller på det för att äntligen få köpa sig sin Mustang. Hmmmm

Ha de bra


Speed Art Design

Imorgon börjar Speed Art Design.

Ska bli kul att gå ner på stan och kika lite. Blir dock en tur till Skövde också. Hmmm har egentligen fått nog på att åka till Skövde och arbeta hela veckan men men .... Anna har en av de viktigaste matcherna i div 3. De möter Skövde KIK som ligger på andra plats i serien och jagar Bois-tjejerna så gott de kan.

Spänningen är oooooooolidlig!

Ska i alla fall hinna med ett besök på Karlsholme där Thomas visar motivlackering. Ni ser ett prov på hans konstverk här nedan.
Sen måste jag till Stadshuset och lämna in korsordet så att jag kan vinna nya fälgar och däck till "Floda" - Alltså vår passat. Tävling är roligt och utmanande.

Hoppas på en strålande skön lördag!




RSS 2.0