Bakdag

Tog mig en liten bakdag idag. Började med en chokladsockerkaka. Den åt vi när vi tittade lite på skidorna på TV idag. Sen blev det några små frallor med russin i. Riktigt goda om jag får säga det själv.
Annars har vi inte gjort så mycket idag. Jan tänkte åka långfärdsskridskor med friluftsfrämjandet idag men han tyckte det var för kallt i morses. -19 grader hade vi.
Men nu snöar det igen så det blir väl svårare och svårare att hitta bra isar att åka på. Bättre att ta fram skidorna.

Ha de bra!


Jag har tänkt till!

Anna har problem med sin dator och det är ju besvärligt för henne eftersom hon dessutom avskyr datorer. Nödvändigt ont tycker hon.
Tänkte försöka övertala henne att köpa en ny men då kom jag på det snillrika att jag köper en ny dator så får hon låna min gamla. Fantastisk idé - då får jag en ny snabbare dator och hon en som fungerar.

Alla nöjda!

Handlade via Misco som är en av mina favoritbutiker. Har alltid funkat bra. Nu är det bara till att vänta på att paketet ska dyka upp.


Karlstad

Hemma igen efter en dagstur till Karlstad. Alltid lika trevligt att besöka Annas lägenhet. Hon har så mysigt. Idag bjöd hon på kaffe och chokladbollar som hon och Madde bakat.

Rigmor o Lars släppte vi av i Våxnäs så att de kunde besöka farmor Hillevi.

Vi hann med en tur till Ikea och shopade lite. Alltid kul!
Biltema med - torkarblad till våran och Åsas bil - Mindre kul!

-16-gradiga hälsningar från oss i Mariestad



Bildredigering

Sitter här i soffan och testar lite bildredigering i Photoshop i brist på något bra på TV:n. Tittar lite grann på handbollen. Just nu går det inte så bra för Danmark. Stolpe ut kan man säga.

Idag har jag testat att göra om bilder till svartvitt. Här nedan ser ni några träd från i höstas.

Oj oj vad det finns mycket att lära sig när det gäller bildredigering. Ni kanske får se fler exempel vad det lider.

Ha de bra!


Bussigt

Idag har jag jobbat. Ska vara ledig på fredag istället. Då åker jag till Karlstad med Anna och Rigmor o Lars.
Rigmor o Lars hälsar på farmor Hillevi och Anna och jag ska mest roa oss med att gå på Ikea och lite annat.

Lite smått snökaos idag. Bussarna hade nog lite problem. Den jag skulle åka hem med från Skövde kom aldrig. Fick vänta på nästa men sen var det bara att sätta sig på och plugga in hörlurarna till min mp3 spelare och fortsätta att lyssna på min ljudbok. Just nu är det Lee Childs Trubbel. Den är så spännande så bussturerna går alldeles för fort :)


Inga popcorn

Jaha då har man varit på bio då. Det är ju inte så vanligt förekommande och vad händer. Kön till popcornen var jättelång - Blev alltså inga för mig.

Filmen var väl lite si så där tycker jag nog. Emellanåt kändes det som om fotografen bara viftade omkring med kameran och bara zoomade in max vad som gick. Jag blev nästan yr i huvu't.

Men men skam den som ger sig. Vi får väl försöka gå på någon ny film snart och ge bion en chans till. Men kan dock erkänna att det är ganska skönt här i soffan under filten :)

Imorgon kommer snön!
/Lillbeth


Filmtajm!

Ikväll blir det Bio i Skövde. Ska bli kul. Har inte varit på bio i Skövde sedan den byggdes om.

Igår tittade vi på Guldbaggegalan och måste tyvärr inse att det inte är många filmer vi sett. Får försöka bättra på statistiken med sedda filmer. Blir en bra början med Snabba Cash.

Godbye!


Gamla Stan

Gamla stan är verkligen gemytligt. Man borde vandra runt lite oftare där. Åsa och Johan har det ju bra som bara kan kliva utanför dörren och vips så är de redan där :)

Åsa du får passa på att ta med dig kameran och gå på upptäcksfärd. Finns massa fina detaljer och byggnader att fota.

Ha de bra allihop!


Skridskoåkning i hamnen

På lördagkvällen tog vi en promenad ner till hamnen där de plogat en skridskobana på isen. Det var många åkare som passade på att åka. Åsa och Johan var där i fredags och provade sina skridskor. Var visst väldigt mycket folk där då också. Roligt att det uppskattas när det väl arrangeras något i vår lilla stad.

Själv hade jag fällt ut mina inbyggda broddar som jag har på mina skor. Väldigt bra uppfinning!

Vintern håller i sig. 10 minus just nu!

/Lillbeth


Fjällresa

Nu är det bestämt! Hastigt och lustigt har vi bokat en stuga i Björnrike.

Vemdalen består av de 3 skidområdena Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjo/Storhogna. Tillsammans erbjuder de på 30 liftar och med 51 nedfarter upp till 440 meters fallhöjd. De 3 skidorterna erbjuder väldigt varierande skidåkning där alla har varsin funpark. Vemdalen har också fantastiskt fina längdskidspår med 70 km preparerade spår som binder skidanläggningarna samman, samt 180km markerade leder.

Det ska bli så härligt!


Utsikt!

Utsikt från mitt fönster på jobbet.

Härlig vinter vi har i år!

Men nu längtar jag till sommaren. Fick mitt IR-filter igår och om jag fattat rätt så kan man få fantastiska effekter ljusa sommardagar med grönskande träd och porlande vatten.

Herregud! Det känns som en evighet innan jag kan testa det fullt ut.

Den som väntar på något gott ......



Töreboda - Here I come

Ledig onsdag igen!

Gjorde en utflykt till metropolen Töreboda. Ett besök på biblioteket - Anna ville ha en bok om specialpedagogik. Det blir helgläsningen för henne tror jag. Inte så tjock så det ska nog gå bra.
Vädret var det samma som hemma i Mariestad. 3 minus och snö.
Åsa var hemma och åt lunch med mig idag. Alltid trevligt. Vi hann allt med ett parti Yatsy också - mindre kul för mig idag eftersom hon vann. Var nog ren tur tror jag.

Mors!
Lillbeth


Jag vann!

på Tradera!

Eller vad säger du Åsa är det inte det man gör när man har högsta budet - Då vinner man ju saker - eller. :)

Den här gången blev det en filter till kameran - IGEN!

Ett IR-filter som man kan få lite häftiga effekter av - Blir till att träna tror jag. Inte helt enkelt vad jag förstår.

Ska bli kul!


Träd

Hej på er!
Det här fina trädet passerar jag varje morgon och kväll på väg till jobbet. Skövde har satsat på ljussättning i år. Trevligt!
Tyvärr hade jag lite dålig timing. Dagen innan jag tog kortet var hela trädet täckt av frost och det såg fantastiskt ut men då hade jag ingen kamera med mig.
Jag måste leva upp till mitt motto - KAMERA ALLTID MED!

Ikväll ska jag på tjejträff!! (Hör ni det Jan o Anna inte kärringträff)

Ha en trevlig kväll allihop!


Helgen är slut

Då var den här helgen till ända.
I fredags kom Anna hem så vi åt varm smörgåstårta och bananbakelser för att fira att hon fyllt år. Bobo hjälpte Anna att öppna paketen. I lördags gick vi i "husvagnsgänget" en promenad till Snapen och grillade korv. På kvällen var jag och Jan bjudna till Roger för att bada i hans badtunna. Härligt! 40 grader varmt. På söndagen var det dags för Anna att ha kalas för släkten och kompisen Madde. Vi gjorde räkskålar och naturligtvis Bananbakelser igen. Vi hann faktiskt med en bananbakelse även på lördag fm. :) Mums mums

Ha det bra alla!


Grattis Anna

Hipp Hipp Hurra!

Idag är det Annas födelsedag. Ha en riktigt skön födelsedag där uppe i Karlstad. Här hemma väntar paketen.

Grattis från mamma o pappa


"Ledig" dag

Hej på er!
Idag har jag haft ledigt från mitt betalda jobb :)
Dagen började med en rotfyllning - inte den bästa starten kanske - men positivt är att jag inte har tandvärk längre ju. Ett stort hål i plånboken men men...
Sen åkte jag och handlade och därefter hämtade jag Bobo.
Han och jag har diskat, tvättat och hängt upp 3 st tvättar, fikat med Marita, lagat mat (provsmakat också så klart. Korv stroganoff o ris var mums det), bakat Annas favoritbakelser, städat badrummet, städat ugnen och alla glasrutor till den. Det är ju 3 st rutor till varje ugn. Sen har vi löst lite korsord och tittat på skidor på TV:n också. Dammsugningen väntade jag med tills Bobo åkt hem. Undrar varför :)

Puh! Nu är dagen slut. Bobo sa godnatt så vi körde hem honom vid 19.00 så att han får sova i sin egna bur. Han var allt lite trött. Konstigt det är ju i alla fall ledig dag.

Imorgon är en ny dag - arbetsdag -

Godnatt Godnatt


Eldsdansen

Nu har jag lyssnat klart på Helene Turstens Eldsdansen. En deckare om Irene Huss. Klart hörbar tyckte jag.

Jag har missat bussen hem från stan några gånger under senaste veckan. Skövdebussen kommer in någon minut efter att Krontorpsbussen gått. Men men .... ska väl inte klaga. Motion är nyttigt har jag hört och dessutom får jag ju ytterligare en halvtimme att lyssna på min bok

Imorgon ska julen ut! men hos oss är den redan borta.

Nu har jag inte tid att skriva mer. Ska titta på Bygglov!

Ha de bra


Dina cupen - Töreboda

Då var det färdigspelat i inomhuscupen i Töreboda. Det var ett riktigt köldslaget Töreboda med 28 minusgrader på fredagen. Brrrrr

Cupen slutade med en andra plats för Annas lag. Bra gjort!

Sen full fart hem. Bobo väntar ju på att få busa lite.

Godnatt Godnatt Godnatt!!!!


Bobo Busen Larsson

Nu har Bobo bott över hos oss. Det gick jättebra. Han fick sova i sin bur i bastun. Han sade Godnatt direkt när han kom in i den mörka bastun.
Dessförinnan fick han vara med de "tuffa" grabbarna och skåla och dricka öl (OBS! Bobos burk var tom)

Bobo hälsar till Johan och Åsa att det inte gått någon nöd på honom ännu.
Just nu är han hemma hos sig och sover i sin egna bur.
Jag åker nog och hämtar honom på onsdag igen eftersom jag är ledig då. Madde och Tomas får hjälpas åt att passa honom tills dess.

Godag godag godag, tittut, hej då!!


Fotbollscup

Ikväll blir det fotbollscup i Töreboda. Dina cupen. Annas klubb har med 2 st lag och hon ska spela ikväll. Går de vidare blir det slutspel på söndag.
I helgen ska vi passa Bobo - bus. Det ska bli kul (tror jag i alla fall)
Jag har i alla fall kvar några skumtomtar som han ska få. Han tyckte det var jättegott när han fick det en annan gång. Han är så redig så - säger tack så mycket och det var gott! (särskilt när han tog Jans potatismos sist han var hos oss och åt. Han hade annan mat på sin tallrik men det såg han genast och flög över och åt upp Jans istället - ha ha)
Åsa och Johan åker till Gran Canaria en vecka. Verkar lite lockande med värme faktiskt.

Ha de bra alla och ni Åsa och Johan får ha det så skönt i värmen!


Arbetsdagen är slut

Det gick trots allt gankska bra att jobba idag. Vaken innan väckarklockan som vanligt - Förstår inte detta?!
Fick åka i en gammal skruttig buss till Skövde men chauffören sade att vi skulle vara glada för den andra bussen som vi skulle åkt med egentligen var det -7 grader i. (Hade inte varit skönt)
Roade mig lite med min telefon häromdagen och vips hade jag lyckats fånga en underlig individ på bild, eller vad tycker ni?


Trettondagen

Ute snöar det och är 15 minusgrader. Jan, Mats och Thomas Malinen fick skjuts ut till Torsöbron och sedan kunde de åka långfärdsskridskor i medvind. De åkte in till Ekudden och sedan ut till Sandviken där de blev hämtade igen. De verkade allt lite frusna efter denna färd. Själv har jag inte gjort mycket alls men jag har i alla fall gjort klart en mössa som jag började sticka på igår. Behövde en varm mössa nu när kölden anfallit oss så jag sydde i ett fleecefoder i den. Den blev så skön så!
Hoppas ni har det bra i kylan ni ockå. Imorgon börjar allvaret för mig igen då det är dags att gå till jobbet. Känns lite trögt efter att ha varit ledig så länge. Och ännu värre när Jan får ligga kvar i sängen eftersom han inte börjar förrän på måndag.

På återseende!



Istiden är tillbaks!

Eller vad tror ni? Snart kanske mammutarna kommer också.
Idag gick Jan och jag en promenad på isen strax utanför Mariestad. -17 grader - Hualigen! Det bet i kinderna kan jag säga. Snön hade blåst bort så isen var fantastisk när man kom ut en bit. Spegelblank.
Jan hade redan provat den med långfärdsskridskorna på förmiddagen så han visste ju redan detta.
Finns fler bilder på min hemsida om ni vill se!

Köldbitna hälsningar från oss i Mariestad


Shopping

Idag tog vi en tur till Göteborg för att handla presenter till Anna som snart fyller år. Vi lyckades till viss del.
Imorgon blir det nog en promenad eller skidtur i ensligheten i skogen efter att ha behövt trängas bland millioner människor idag som också skulle handla. Puh!!

Hej Hopp!


Skidtur

Det är så härligt med snön. Vilken tajming att den kommit nu när vi är lediga.
Tog med mig Anna och hennes kompis Madde till spåren i Snapen.
Det blev intressant då Madde aldrig åkt längdåkning förut. Tyvärr blev det ingen rolig vurpa att visa här, men det var nära :)
Anna fick som vanligt fart på sina skidor. De är ju inte riktigt tama som hon säger.
Det har varit lite blåsigt idag så Jan lät långfärdsskridskorna vila.

Ha det bra!
/Lillbeth


Skridskotur

Då har vi startat nya året. Jan, Mats och Thomas Malinen började med en skridskotur på Vänern.
De trotsade snöandet och gav sig iväg från Snapen till Säby.
Detta var vinterns första skridskotur - ser lite knaggligt ut om ni tittar på bilderna på min hemsida. (inte så konstigt eftersom isen var väldigt knölig till att börja med)

Anna och jag tog en promenad hem genom skogen. Härligt med så mycket snö.

På nyårsafton passade vi Bobo medan Åsa, Johan, Anna och Madde var till Lugnås och åkte pulka och bob.
Roligt för de små liven att få roa sig lite.

God fortsättning allihop!!!

/Lillbeth


RSS 2.0