Segling

Hej på er!
 
Jag har fortfarande problem med min internetuppkoppling här hemma. Vem ska jag fråga när jag har dataproblem??? Det är ju mig andra brukar fråga. Hur gör jag nu???
 
Jo - efter många timmars krångel beställde jag en ny trådlös enhet från Telia som förhoppningsvis kommer i nästa vecka och då är jag med fullt ut igen. 
 
Kan i alla fall rapportera om att vi hade en toppenvecka på västkusten tillsammans med Lena och Bosse på deras segelbåt. Fint väder i stort sett hela tiden och lagom vind i seglen.
Vi klev på i Vänersborg (Anna skjutsade oss dit) och fick vara med om att slussa ner i Göta älv. Gick smärtfritt trots att vi alltid fick den sämsta sidan i slussarna.
 
Första natten blev i Lilla Edet. Sen gick vi vidare ner till Lilla Bommen. Virvlar och kraftig blåst gjorde angörandet lite onödigt spännande tyckte i alla fall jag. Men efter en skön dusch gick vi upp på Avenyn och avnjöt en god middag med Creme Bruleé som efterrätt.
 
Dagen efter satte vi kurs mot Tjörn och hittade en bra brygga på Tjörnekalv. Härliga vindar och sol tills kvällen kom och en rejäl skur just när Malin och kompisarna rodde runt i jollen.
 
Ny dag och kursen ställdes in mot Lysekilshållet. Vi provade några hamnar men det var fullt. Slutade med att vi lade till på utsidan av Lysekils gästhamn. En lite guppig natt men helt OK.
Nästa dag flyttade vi oss bara in i gästhamnen. Det var ju trots allt fredagen den 13:e.
 
Sista etappen för vår del blev till Bovallsstrand. Därifrån fick vi skjuts med bil till Grästorp där Åsa och Johan kom och hämtade oss.
 
Vad bra det är att ha "små" barn ibland som kan hjälpa en både hit och dit.
 
Tack för en toppensegling säger vi till Lena och Bosse.
 
 
 
 
 

Hem ljuva hem

Efter några veckors semestertrippar så är vi hemma igen.
 
Har dragit en provisorisk nätverksledning till min dator idag för åskan har slagit ut vår router så det trådlösa nätverket fungerar inte här hemma.
 
Får försöka kika på detta om det blir sämre väder någon dag. Imorgon börjar Jan jobba igen. Han har lite ångest nu men man kommer ju in i jobbet så fort igen. Jag har två veckor kvar så jag behöver inte fundera på hur det känns än.
Ska försöka skriva lite om våra semesterturer. Vi har ju seglat på västkusten och varit på husvagnstur i Dalarna.
 
Här är några av kossorna som är vår billek. (min o Annas o Åsas) Vi räknar nämligen kossor 1p för varje. Men kommer det en häst så får man dra bort 5 st kossor. Sen har vi lite specialpoäng för andra djur också beroende på hur sällsynta de är. Var och en räknar på sin sida av vägen. KUL!
 
Hoppas ni har en skön sommar ni också.
 

Semestern har börjat toppenbra

Äntligen lite sommarväder.

I måndags var vi hemma och firade Veronica som fyllde 20 år. Fick jättegod smörgåstårta och paj och självklart jordgubbstårta.

I tisdags åkte Jan, jag, Åsa, Anna och Marcus till Grebbestad för att besöka Swedmounts jättestora nybyggda sportaffär. Vi gjorde lite fynd innan vi åkte vidare till Smögenbryggan för att äta lite lunch. Vi hittade ett ställe där vi åt en fantastiskt god räksmörgås. Åsa som ju inte tål skaldjur valde fiskspett och det var jättegott sa hon.

I onsdags var det dags för mig att bjuda på jordgubbstårta jag också. Det har blivit min obligatoriska födelsedagstårta. En marängbotten med rice crips och chokladkräm, grädde och massor med jordgubbar.

Hoppas ni har en skön sommar också.


RSS 2.0