Raggare i Krontorp

I måndags dök det upp en raggarbil här i Krontorp.
 
Gissa om Jan gillade att köra iväg i den. Ni ser honom ratta den vinröda Thunderbirden här nedan.
 
Det var Gunnar och Kerstin från Östergötland som var på besök hos Rigmor o Lars. Som alltid när de kommer i sina amerikanare så ska Gunnar ha med Jan på en provåkningstur.
 
Skivorna som fanns i bilen var naturligtvis Elvis Presley och Beach Boys. Passande!
 
God kväll
 

Åpplemos

Hej!
 
Nu är det söndag kväll och jag har precis satt mig i soffan. Skönt!
 
Jag har varit så duktig. Känner mig verkligen nöjd. Alla äpplen bara blåser ur trädet. Vi fick jättemycket i år.
Vi har plockat och plockat och i går kokade jag kräm och gjorde äpplepajer. Idag gjorde jag jättemycket äpplemos.
 
Det ni barn! Finns att hämta! Självklart du också Madde om du ser det här.
 
Just nu puttrar de i konserveringsgrytan. Kanske gammalmodigt men det är ju suveränt att konservera moset och annan sylten. Bara att gå ut i garaget och hämta en burk när man behöver.
 
Förresten heter det äpplemos eller äppelmos. Ja jag vet faktiskt inte men ni förstår väl vad jag menar i alla fall.
 
Äppel päppel pirum parum
 
Här är vår lilla favorit just i vårt äppleträd.
 

Götakanalrock

I torsdags var Jan och jag och tittade på Götakanalrock i Sjötorp.
 
Det var en fantastisk kväll med solnedgång utöver Vänern och båtar med lanternor som kom glidande in i hamnen. Jättetrevligt. En riktig sommarkväll.
Och inte nog med det en fantastisk musikshow av Sulo, Idde Schultz, Nanne Grönvall, Brolle, Annelie Rydé och Uno Svenningsson.
Blandade artister och blandad musik.
Artisterna kom med Kanalbåten Wilhelm Tham. De hade spelat i Motala och Karlsborg och i torsdags var de alltså i Sjötorp. Dagen efter skulle de till Lidköping för att sedan avsluta sin turné i Trollhättan.
 
Ni som inte var där missade helt klart något!
 

3-0

Hej!
Då har en helg passerat igen då. Ruskigt vad fort det går.
Igår var det lite regntråkigt här i Mariestad. Vi var till Skövde och hämtade hem några grejer som jag hade på mitt kontor som jag inte ska flytta med nu när vi snart flyttar till nya lokaler.
Sen kom Anna, Madde, Marcus och Åsa och hjälpte till med lite kvällsmat som vi avnjöt ute på altanen. Riktigt skön kväll. Johan är på Visingsö och trollar. Hoppas det går bra för dem.

I eftermiddag har det varit toppenväder. Anna och hennes fotbollslag hade hemmamatch och i detta solsken blev det en solskenssaga när de vann med 3-0.
Fantastiskt!
Idag spelade de tillsammans som ett helt lag.
Anna gjorde ett mål genom att nicka in en hörna.
Bravo!

Mora

Här kommer en liten bild från vår husvagnstur till Dalarna i somras. Det var Jan, jag, Anna och Marcus som var iväg. Vi campade på Mora camping. Mycket bra camping och superläge fick vi. Ni kommer att få se mer bilder så småningom på min hemsida men här kommer en typisk Dalabild tagen vid hamnen i Mora.

Hej svejs!

Promenad på Torsö

Häromdagen hade vi inget särskilt för oss så vi beslutade att göra lite matsäck och åka ut till Torsö för att gå en promenad.
 
Jan har köpt en bok från Friluftsfrämjandet där det finns lite promenadvägar och kanotleder så han kikade i den och vi bestämde oss för en tur till Getryggen. Det är Torsös högsta punkt och fastän jag varit mycket på Torsö i min ungdom så hade jag aldrig varit här.
 
Man utgick från en hembygdsgård och vi hann bara påbörja den 3,5 km långa promenaden när jag gjorde mitt första fynd. Gyllengula kantareller!
 
Vilken tur att vi hade en påse med oss för jag hittade ganska mycket på den här rundan. Jan väntade inte på mig när jag ville stanna hela tiden. Han gick i förväg. Det berodde på att så fort man stannade så anfölls man av ettriga myggor, men jag tycker att lite får man ju offra sig för att få hem lite kantareller.
 
Tyvärr har ju min morbror Putti gått bort här i sommar. Han har ju varit vår leverantör under de senaste åren. En flitig sådan. Var och varannan dag kom han med svampleverans.
 
Ja ja det är bara för oss att själva jaga skogens gula guld nu. Man fattar ju nu hur bortskämd man varit under alla år. Först var det mamma o pappa som ständigt kom med leverans men nu är ju inte pappa så rörlig så de har problem att komma till skogen. Hoppas han blir lite pigg någon dag nu och lite bättre från sin smärta i ryggen o benet så att vi får med honom. Han behöver ju guida oss till deras ställen så att Thomas o jag kan ta över rollen som svampletare.
 
Det är väl inte mer än rätt att vi kanske ska försörja dem med svamp så här på äldre dar.
 
 
 

Okänd gäst

Hej!
 
Häromdagen när Anna och jag satt ute på vår altan upptäckte vi att vi inte var själva.
 
Vi hade fått besök!
 
Men vi vet inte vem det är? Är det någon som vet vad det är för något på bilden så hör gärna av er.
 
Bråkig var han i alla fall inte. Satt så stilla så under hela fotograferingen.
 

RSS 2.0