Kantarellpaj
Ikväll har vi ätit riktigt gott.
Kantareller och ädelost bl a. Riktiga favoriter tycker jag.
Här kommer receptet ifall ni tycker bilden ser lockande ut.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl, 125 gr smör, 2 msk vatten.
Bladas till en deg. Låt vila minst 30 min i kylen. Klä en form och grädda 10 min i 225 grader ca 10 min.
Fyllingen:
350 gr färska kantareller (jag tog dock djupfrysta) och 4 schalottenlökar fräses i 2 msk smör och hälls i pajskalet.
Blanda ihop 2 tsk timjan, 140 gr ädelost, 3 ägg, 2 dl grädde, 1/2 tsk salt och svartpeppar och häll över svampen. Grädda i ugn 225 grader 20-25 minuter.
Mumselimums!!!
Kantareller och ädelost bl a. Riktiga favoriter tycker jag.
Här kommer receptet ifall ni tycker bilden ser lockande ut.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl, 125 gr smör, 2 msk vatten.
Bladas till en deg. Låt vila minst 30 min i kylen. Klä en form och grädda 10 min i 225 grader ca 10 min.
Fyllingen:
350 gr färska kantareller (jag tog dock djupfrysta) och 4 schalottenlökar fräses i 2 msk smör och hälls i pajskalet.
Blanda ihop 2 tsk timjan, 140 gr ädelost, 3 ägg, 2 dl grädde, 1/2 tsk salt och svartpeppar och häll över svampen. Grädda i ugn 225 grader 20-25 minuter.
Mumselimums!!!
Kommentarer
Postat av: Madde
Det ser riktigt, riktigt gott ut :) Får nog testas någon dag, ut i skogen och plocka svamp först kanske :) Ha en bra kväll! :)
Postat av: Lillbeth
Jag kommer säkert att göra den fler gånger så vem vet. Du kanske kan bli bjuden :)
Postat av: Madde
Hihi, jag har visst redan blivit bjuden :] Och nu kan jag ju faktiskt helt ärligt säga att den var riktigt, riktigt god!! :D
Postat av: Lillbeth
Ja men det var väl bra. Förstod att någon/några varit här eftersom pajformen var tom. :) Då får vi ta kött o potatisgratäng ikväll - inte fy skam det heller. Roligt att den smakade.
Nästa gång SKA jag inte missa er!!!
Trackback