Kantarellpaj

Ikväll har vi ätit riktigt gott.

Kantareller och ädelost bl a. Riktiga favoriter tycker jag.

Här kommer receptet ifall ni tycker bilden ser lockande ut.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl, 125 gr smör, 2 msk vatten.
Bladas till en deg. Låt vila minst 30 min i kylen. Klä en form och grädda 10 min i 225 grader ca 10 min.

Fyllingen:
350 gr färska kantareller (jag tog dock djupfrysta) och 4 schalottenlökar fräses i 2 msk smör och hälls i pajskalet.

Blanda ihop 2 tsk timjan, 140 gr ädelost, 3 ägg, 2 dl grädde, 1/2 tsk salt och svartpeppar och häll över svampen. Grädda i ugn 225 grader 20-25 minuter.

Mumselimums!!!


Kommentarer
Postat av: Madde

Det ser riktigt, riktigt gott ut :) Får nog testas någon dag, ut i skogen och plocka svamp först kanske :) Ha en bra kväll! :)

2010-09-16 @ 21:42:07
Postat av: Lillbeth

Jag kommer säkert att göra den fler gånger så vem vet. Du kanske kan bli bjuden :)

2010-09-17 @ 08:57:29
Postat av: Madde

Hihi, jag har visst redan blivit bjuden :] Och nu kan jag ju faktiskt helt ärligt säga att den var riktigt, riktigt god!! :D

2010-09-17 @ 17:32:12
Postat av: Lillbeth

Ja men det var väl bra. Förstod att någon/några varit här eftersom pajformen var tom. :) Då får vi ta kött o potatisgratäng ikväll - inte fy skam det heller. Roligt att den smakade.

Nästa gång SKA jag inte missa er!!!

2010-09-17 @ 18:32:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0